Oldal kiválasztása

Termoventilátor

Ipari létesítményekben, így nagyobb raktárakban vagy üzemcsarnokokban már régóta alkalmazzák a ventilátoros radiátorokat. A termoventilátorok az utóbbi időben a technikai újításoknak köszönhetően nagymértékben átalakultak. Egyik legnagyobb változás, hogy méretük lecsökkent, külső megjelenésük javult, nagymértékben csökkent az általuk kibocsátott zaj, illetve sokkal könnyebben üzembe helyezhetők lettek, mivel csökkent a súlyuk is. Éppen ezen változások következtében a termoventilátorok már megtalálhatóak kisebb műhelyekben is, de áruházakban és irodaházakban is találkozhatunk velük.

Hidegvizes hűtésre és melegvizes fűtésre lehet őket használni. Több pozícióban is elhelyezhetők a termoventilátorokat, így azok a falra és akár állmennyezetbe is beépíthetők. A többszörös korrózióvédelemnek köszönhetően nedves környezetben is lehet őket használni.

A termoventilátor használatának nagy előnye a radiátorokkal szemben, hogy pillanatok alatt érezhető az általa kibocsátott meleg levegő, vagyis a felfűtés gyorsan történik. A legtöbb típusban légszűrő is van, így tiszta, portól mentes levegőt bocsát ki. Az árak tekintetében széles skálán mozognak a készülékek, amelyet többnyire a teljesítmény határoz meg.

A modern fűtés rendszerek kialakításakor mindenképpen érdemes számba venni ezen berendezések használatának a lehetőségét is. Modern formatervezésüknek köszönhetően irodaházakban egyre elterjedtebbek, de nagyszerűen alkalmazhatóak bármilyen nagyobb belmagasságú térben.

(f)