Oldal kiválasztása

Hőszivattyú

A mai világban rendkívül fontos, hogy védjük környezetünket, mivel a fosszilis energiakészletek csökkenőben vannak. Az energia egyre drágul, ezért a tudatos fogyasztók energiatakarékos, környezetbarát hűtési és fűtési megoldások felé fordulnak. A hagyományos fűtési és hűtési rendszerekhez képest jelentős energiamegtakarítást érhetünk el, csökken az üzemeltetési költség és a CO2 kibocsátás.

A hőszivattyú hűtő – fűtő berendezés, energiatakarékos és környezetbarát formában. Egy berendezéssel az összes háztartási hűtő, fűtő berendezés helyettesíthető. A hőszivattyú meleg vizet készít a bojler helyett, hűt a légkondicionáló berendezés helyett és fűt a különböző típusú kazánok helyett.

Működés közben a berendezés a levegőből, és/vagy a vízből hőt von ki, és kiváló hatásfokkal, környezetkímélő módon hasznosítja energiává. Ehhez adódik hozzá alacsony százalékban a villamos energia, így fűthetjük és hűthetjük gazdaságosan épületeinket.

A levegő – víz hőszivattyús rendszer kiválóan alkalmazható családi házak, társasházak, kis és közepes méretű irodaházak, középületek fűtésére, nyáron hűtésére. A helyiségek hőszivattyús fűtését vagy hűtését kültéri egységek szolgáltatják, melyeket diszkréten lehet elhelyezni az épület mellett vagy tetején, illetve szabadba nyíló gépész helyiségekben. Nincs szükség gázvezeték kiépítésére, kémény elhelyezésére, elegendő a szabadban telepíteni a kültéri egységet és elektromos energiaforrásra csatlakoztatni. Ha igazán környezetbarát és energiatakarékos rendszert kívánunk létrehozni, akár napkollektorra is csatlakoztatható a hőszivattyú rendszer.

A kültéri egységhez kapcsolódik a beltéri egység, melyben a hőcserélő kap helyett, illetve a meleg víz tartály.