Oldal kiválasztása

Folyadékhűtő

A folyadékhűtőt úgy lehet elképzelni, mint egy “óriás kültéri egységet”. Feladata a víz hűtése, és továbbítása a beltéri egységekhez, Fan Coilokhoz, stb.  A normál hőmérsékletű vizet képes akár 5 Celsius fokra is lehűteni, alacsony energiafogyasztás mellett. Glikol folyadék hozzáadásával ezek a berendezések “- fokos” vizet is képesek előállítani. Kisebb, illetve nagyobb épületek hűtésére is lehet alkalmazni, lakossági és ipari szinten egyaránt.

Négy fajta folyadékhűtőt különböztetünk meg, léghűtéses, vízhűtéses, lég/vízhűtéses multifunkciós – hővisszanyerős, és moduláris. A moduláris folyadékhűtők előnye, hogy a már meglévő berendezés bármikor kiegészíthető, ezáltal növelve az össz teljesítményt.

Minden egyes típus különböző teljesítményt képes nyújtani, 5 kW-tól egészen 1200 kW-ig. Ez alapján a kisebb teljesítményt nyújtó berendezéseket akár családi házak hűtésére is használhatjuk. Nagyobb méretüktől fogva ezen berendezéseket általában az épületek oldalánál, vagy tetején célszerű elhelyezni.