Oldal kiválasztása

 

Klímakarbantartás és klímatisztítás

Miért fontos a klíma karbantartás?

Minden légkondicionáló berendezés számára szükséges a szakszerű és rendszeres karbantartás. Különösképpen egészségügyileg fontos, hogy megakadályozza a baktériumok elszaporodását és csökkentse a meghibásodás lehetőségét, hogy ne akkor keljen javítani, mikor a leginkább szükség volna rá. Évente legalább egyszer, de akár többször is ajánlott a klíma készülék karbantartása, tisztítása szakember segítségével. Ez egy megelőző átvizsgálás is, hogy hosszú távon lehessen számítani a klímaberendezésre.

A klíma karbantartását a tavaszi hónapokban javasoljuk, márciustól május elejéig bezárólag – illetve ősszel, szeptembertől novemberig.

A Nagykerklima.hu szakemberei országosan vállalnak klímakarbantartást, tisztítást, szerelést. Szolgáltatásainkat rendelje meg most, ne a késő tavaszi-nyári hőhullámok alatt próbáljon több hetes előjegyzést kérni!

De mi történik egy klíma karbantartás során?

A klíma karbantartás és tisztítás során, ellenőrizzük a hűtőközeg esetleges szivárgását, nyomását, valamint az elektromos vezetékeket. A beltéri egységnek az elpárologtatóját gomba és baktériummentesítő spray-vel tisztítjuk, kezeljük az egészségügyi problémák megelőzése érdekében, valamint a kondenzvíz folyását is ellenőrizzük.

Beltéri egység karbantartása során végezzük:

  • portalanítás a porszűrők vízzel való szennyeződésének eltávolítása
  • szűrőbetétek átmosása, szükség szerint cseréje
  • hőcserélő szükség esetén gőztisztítóval történő tisztítása, fertőtlenítése
  • nagy mennyiségű szennyeződés esetén készülék teljes szétszerelése, tisztítása
  • vegyszeres kezelés, fertőtlenítés, a baktérium, penész, gombatelepek kialakulásának megelőzése

Kültéri egység karbantartása során végezzük

  • csatlakozókat
  • gáznyomást
  • szükség esetén hőcserélőjének átmosása 3 bár nyomású tisztító szerrel

RENDSZERES KLÍMAKARBANTARTÁS = HOSSZÚ ÉLETTARTAMÚ KLÍMA BERENDEZÉS, GOMBA ÉS BAKTÉRIUM MENTES OTTHON!

 

Kellemetlen szag a klíma használata közben? Hívjon szakembert!

Ezeket a kellemtelen szagokat különböző gombák, és baktériumok okozzák. A készülékünk pedig keringeti a beltériben, és így fertőzi az ott tartózkodókat. A klíma készülékünkben található szűrőt, nem erre a célra lett kitalálva, hanem a motor védelmét szolgálják.
A klíma készülék karbantartása egyaránt az Ön és készülék érdekeit szolgálja, hogy teljes körűen és hosszú távon élvezhesse, a készülék élettartalma és biztonságos üzemeltetése megmaradjon.

Akadályozza meg, hogy klíma készülékében megtelepedett baktériumok és gombák bekerüljenek az otthona/irodája légkörébe

A klímakarbantartás egyaránt az Ön és készüléke érdekeit szolgálja, hogy teljes körűen és hosszú távon, biztonságos üzemeltetés mellett használhassa berendezését. A légkondicionáló tisztítása és karbantartása nem csak a szűrő cseréjéről, tisztításáról szól. A klíma készülék nem a külső, hanem a belső levegőt használja fel, hűti és forgatja vissza. Így nagyon sok baktériumot és szennyeződést szív magába a hűtés és fűtés során egyaránt. A beltéri egységet szűrőjének évenkénti, akár többszörös tisztítása ajánlott.

Az elhanyagolt tisztítás egészségügyi problémákat, Legionella baktérium elterjedését okozhatja. A technikai hibák mellett, gazdaságossági funkciókban is változások jelentkezhetnek, ilyen például a magasabb áramfogyasztás, hűtés-fűtés hatásfokának, teljesítményének csökkenése, élettartalmának rövidebb elhasználódása.

Végezze velünk a klíma karbantartását!

Időpontért, árajánlatért keressen minket itt