Oldal kiválasztása

Légfüggöny

A légfüggönyök egy áramló környezeti levegő réteget képeznek a nyílások fölött ezáltal hatékonyan képesek elválasztani a külső levegőt a belső levegőtől. Ez az úgynevezett “légoszlop“, képes nagymértékben csökkenteni a hűtési és fűtési költségeket.

A mindennapi életben bevásárló központok, éttermek, egészségügyi intézmények és egyéb nagy forgalmú épületek bejáratai felett találkozhatunk légfüggönyökkel. A rendszeres ajtó nyitás és zárás következtében ugyanis a belső és külső levegő folyamatosan keveredik, ez által az energia fogyasztás jelentősen megnövekedik. Légfüggönyök alkalmazása lakossági szinten isajánlott, például terasz ajtók felett, vagy kisebb magánintézmények bejárata felett.

Azonban a légfüggönyök nem csak a hideg, illetve a meleg ellen nyújtanak védelmet, visszaverik a széllökéseket, minimalizálják az épületbe bekerülő port, szennyeződéseket, gázokat, rovarokat, bogarakat.

A megfelelő légfüggöny kiválasztása több szemponttól függ. Figyelembe kell venni a nyílás méreteit, (magasság, szélesség), a helyiség méreteit, belső magasságot. A különböző igényeknek megfelelően, többféle típusú légfüggöny alkalmazható: álmennyezetbe építhető, elektromos fűtéses, meleg vizes és környezeti levegős.