Cégünk legfontosabb célkitűzésének tartja, hogy az ügyfeleink a legjobb áron juthassanak hozzá a legjobb minőségben, az általuk megvásárolni kívánt termékekhez.

Célunk, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük a minimális energiaigényű házakat, és az emberek a rezsi kifizetésének csökkentésével párhuzamosan más célokkal is tervezhessenek.
Ehhez első lépésben a házunk energiaigényét szükséges minimalizálni, a legoptimálisabb hőszigeteléssel, a legmegfelelőbb árnyékolással, a legtökéletesebb fűtési- hűtési berendezések használatával, hogy aztán a lecsökkentett energiaigényű házunkban a leggazdaságosabb módon tudjuk előállítani a szükséges meleg vizet, hőenergiát, elektromos áramot.

Napjainkban már mindhárom cél elérhető.

A leghatékonyabb, és leggazdaságosabb az, ha a meleg víz előállítása napkollektorral történik. A napkollektorral járó kiadásunk egy átlagos családi házat tekintve egy 4 fős család esetében kb. 4-5 év alatt térül meg, amennyiben semmilyen pályázati összegre nem vettünk igénybe. A meleg víz előállítása esetében a napkollektorhoz kiépített elektromos berendezések, mint például a vezérlő automatika, valamint a keringető szivattyú fogyasztásáért kell fizetnünk. Az említett elektromos berendezések fogyasztása vákuumcsöves napkollektor esetében megközelítőleg 10%-a annak az energiának, mint amikor elektromos árammal fűtjük fel a vizet. Ebben az esetben tehát a vákuumcsöves napkollektornak a villanybojlerhez képest tizedannyi felhasználási költségei lesznek ugyanannyi melegvíz előállítása esetén.

Második lépcsőben nagyon fontos a rezsi költségek csökkentése érdekében a megújulókkal történő fűtés-hűtés kialakítása. Napkollektoros fűtésrásegítést csak olyan helyen javasolt kiépíteni, ahol nyáron fel tudják használni a termelődő meleg vizet. A napkollektorok élettartamát ugyanis nagyban csökkenti az üresjárat, így ha nem történik meg a hűtésük, a napsugarakat elnyelő, a napsugarak visszaverődését megakadályozó réteg olyan fizikai behatásnak lesz kitéve, amelynek köszönhetően komolyabb károsodást szenved tartós időtartamú túlmelegedés esetén, amelyek rontják a napkollektor hatásfokát, így a teljesítményét is egyaránt. Ennek köszönhetően nem ajánlott a napkollektorok kizárólag fűtési idényben történő használata!

Erre a felhasználási módra ajánlatosabb tehát a hőszivattyús rendszer kiépítése, amely kb. ugyanolyan mértékű beruházási költséggel már megvalósítható. A hőszivattyús fűtés kialakításának költségei egy átlagos 150-200m2-es családi ház esetében kb. 8 év alatt térülnek meg.
A fűtésünk modernizálásával egyidejűleg ajánlatos a házunk szellőztetését is energiatakarékos módon kiépíteni. Ha hővisszanyerős szellőztető berendezést építünk be, azaz rekuperátort, úgy a megtermelt hőenergia nagy része újrahasznosítható a szellőztetések során télen, és nyáron egyaránt.

Harmadik lépésben pedig megvalósítható az elektromos energia előállítása, amely házi kiserőművel, napelemek kiépítésével történhet.

Az anyag, valamint kiépítési árak megtérülési ideje kb. 15 év a napelemes rendszerek esetében. Amennyiben, ha már régebb óta működő háztartásról beszélünk, akkor elegendő kiszámolni a fogyasztásból, mennyi energiát használunk el egy teljes évben. Nincs értelme annál nagyobbra tervezni a háztartási kiserőművünket, mivel az Elektromos művek olcsóbban vásárolja meg a termelt elektromos áramot, mint amennyit kér érte.

Éves elszámolás esetében kiegyenlítődik az év folyamán termelt és elhasznált energiák különbsége. Éves elszámolás esetében a megtermelt energia ugyanolyan összeggel számítódik be, mint az elhasznált, így csupán a különbözetért kell fizetnünk egy jóval alacsonyabb villanyszámlát, mint amilyen korábban volt.

Új kiépítés esetében célszerű előre kalkulálnunk, milyen mértékű fogyasztás várható, és ez alapján megtervezni az elektromos energia termelést.

Áraink tájékoztatóul vannak feltüntetve, a 2018-ban érvényes árak frissítése folyamatban van.

Az aktuális árakról kérem, érdeklődjön elérhetőségeink valamelyikén, vagy az egyes termékeknél az "egyedi ajánlatot kérek" gombra kattintva.